sk Község Önkormányzat Vállalkozások Szervezetek/Intézmények Egyházi élet Regió E-ujság hu
Submenu

Község

Közsgégünk történelméből

Fotogaléria

Kontakty

Počet návštev:
10203
Anketa

Počasie

Község

ujfalu7.jpg ujfalu3.jpg

Balogújfalu a rimaszombati járás déli részén fekvő kis település . A község határa 580 ha . A múltban mezőgazdasági jellegő település volt . Lakosainak száma az elmúlt években 150 - 160 fő . Jelenleg a lakosok legnagyobb része szociálisan ráutalt . A mezőgazdaságban történt változások következtében a munkanélküliség eléri a 80 % - ot .

 

ujfalu6.jpg

 

A község szervezésileg 25 éven keresztül a szomszédos Radnót községhez tartozott . Ebben az időszakban sem fejlesztések , sem beruházások nem történtek . Az 1990 - ben történő önállósulás sem hozott változást a település életébe . A község nem rendelkezett és mindmáig nem rendelkezik a lakosok legalapvetőbb szükségleteinek kielégítésére szolgáló létesítményekkel . Ennek hiányában valamint a társadalmi változások következtében minden létező társadalmi szervezet működése megszűnt . Jelenleg társadalmi és kulturális életről a településen nem beszélhetünk .

A község jelenlegi vezetése ezen a helyzeten próbál változtatni. 2005 - ben elkezdődött a községi tulajdonba került épület teljes felújítása . Az épület egyik részében a községi hivatal kapott helyet a másik részében pedig ifjúsági központ kialakítása van folyamatban. Sajnos az anyagi lehetőségek nagyon korlátozottak , ezért a tervezett beruházások csak lassú ütemben valósulnak meg .


Innova o.z.: 29.8.2006

Noviny - Hírek


first left    right last
Banner

Reklama - Reklám

Vyhžada v Google


Projekt
je spolufinancovaný logomdpt
Počet návštev:
10203
Verzia 2.1; © CSX 2006;     E- Mail: webmaster