sk Község Önkormányzat Vállalkozások Szervezetek/Intézmények Egyházi élet Regió E-ujság hu
Submenu

Mind
Kultúra
Sport
Gazdaság
Régió
Közélet
Tudomány
Panoráma
Hirdetés

Kontakty

Počet návštev:
10554
Anketa

Počasie

Nótáskedvű falu

Simonyi – Az 530 lakosú gömöri települést joggal nevezhetnénk a nótáskedvűek falvának. Legalább is erre lehet következtetni abból, hogy az idén immár harmadik éve rendezik itt meg a regionális magyarnóta versenyt. A szólóénekesek hallgatót, andalgót vagy csárdást adnak elő s ezt szakzsüri értékeli. A rendezvényt a Szivárvány Polgári Társulás és a községi önkormányzat biztosítja.

Az idén december 13-án kerül sor a simonyi kultúrházban az újabb megméretésre.- „Az énekesek regionális versenyét a besztercebányai kerületben hirdettük meg, de ez nem jelenti azt, hogy másokat nem fogadunk. A versenyünknek, mely egyébként az amatőr nótaénekesek versenye mindig van sztárvendége is. Az idén ez, a zenekar lesz. Mivel egyre nehezebb tájainkon elfogadható kísérőzenekart biztosítani kénytelen voltam Budapestre elutazni és onnan biztosítani zenészeket. Ezek után örömmel mondhatom, hogy december 13-án Puka Károly és cigányzenekara játszik majd Simonyiban és ők kísérik a nótaénekeseket is. Külön nem választhatjuk a nótákat, csárdásokat a cigánydaloktól, ezért az is megtörténik, hogy főleg a helyiek és környékbeliek cigánynótákkal is indulnak.” – informált az előkészületekről Lakatos Ernő a verseny egyik főszervezője.
A verseny természetesen a jó hangulat mellett értékes díjakkal is várja a résztvevőket. Mindig kiosztásra kerül a közönség díj és természetesen a polgármester is külön díjat ad át. A Szivárvány Polgári Társulás elnöknője Lakatos Adrianna természetesen pályázati támogatást is igénybe vesz a verseny bebiztosításához, ami nem csak a díjakra elég, de a vendéglátásra is lehetőséget nyújt. A versenynek ezen kívül további támogatói is vannak. Az elmúlt években a helybéli nótáskedvű versenyzőkön túl főleg Rimaszombatból, Baraccáról, Rimaszécsről, a Medvesalja falvaiból érkeztek ide.
A szervezők az idén is várják az érdeklődők jelentkezését. A III. Regionális Magyarnóta Versenyre a községi hivatalban – T: 5666137 vagy 5666222, vagy a Szivárvány PT – nél T: 5666352 vagy 0918613753 lehet jelentkezni, ahol további információkkal is szolgálnak.

- opey -Administrátor: 28.10.2008

Banner

Reklama - Reklám

Vyhľadať v Google


Projekt
je spolufinancovaný logomdpt
Počet návštev:
10554
Verzia 2.1; © CSX 2006;     E- Mail: webmaster