Község Önkormányzat Szervezetek/Intézmények Egyházi élet Hírek
  SK | HU  
Község

falu1.jpg falu8.jpg

Hanva a Sajó völgyében fekszik, a csízi gyógyfürdő közelében. A község máig megtartotta a mezőgazdasági jellegét. A községben több magánvállalkozó tevékenykedik, akik állattenyésztéssel és növénytermesztéssel is foglalkozik. Továbbá a községben tevékenykedik Ing.László Ottó kovácsmester, valamint Igo Aladár fafaragó, akiknek munkáit az ide látogatók megtekinthetik. Az 1852-es és 1868-as évek közötti időszakban papként tevékenykedet a községben Tompa Mihály,akinek a sírja a kálvinista templom mellett található.

 

hanvaigoaladar.jpg hanvaszobrasz.jpg hanvaTM.jpg

Igo Aladár fafaragó és munkái 


Innova o.z.

Noviny - Hírek

Struccnézőben    [Panoráma]    30.7.2008

Hanva – Annyit tudunk a struccról, hogy egy aránylag megtermett madár, mely nagyon gyorsan bír futni, meg talán annyit napjaink túlpolitizált világában, hogy struccpolitikát folytat az, aki úgy „jól elvan magának” és semmibe sem akar belevatkozni. Lehet a hanvai Czókolyék sem tudtak kezdetben többet, bár hallottak afelől, hogy Magyarországon is vannak tenyészetek.


Ezévben négy millióért    [Gazdaság]    24.7.2008

Hanva – A Sajó mellett elterülő település a dinamikusan fejlődő gömöri települések egyike. Czókoly Lajos polgármester hivatalba lépése után ez még markánsabbá vált – lehet mert a vállalkozói szférából érkezett, lehet mert a pályázás és az ehhez szükséges ismeretek hozzá közelebb állnak mint másokhoz. Már-már biztosra vehető, hogy ebben az évben további 4 millió koronát invesztálnak a település szennyvízhálózatának építésébe, s ezzel már szinte el is készül a több mint tízmilliós beruházás.


Hamarosan elkészül a szobor    [Kultúra]    24.7.2008

A hanvai székhelyű Tompa Mihály Baráti Kör még az elmúlt évben közadakozásra kérte fel mindazokat, akik felelősséget éreznek nemzeti kultúránk megőrzéséért és erősítéséért. Az adakozásból befolyt összegből eredetileg egy egészalakos bronzszobrot kívántak állítani a magyar nemzet nagy költőjének, a hanvai gyülekezet lelkipásztorának, Tompa Mihálynak. Az eredeti terv szerint a költő halálának 140. évfordulóján tervezték a szobor felavatását illetve leleplezését.first left  1   right last
Verzia 4.0a; © CSX 2017;