sk Község Önkormányzat Vállalkozások Szervezetek/Intézmények Egyházi élet Regió E-ujság hu
Submenu

Mind
Kultúra
Sport
Gazdaság
Régió
Közélet
Tudomány
Panoráma
Hirdetés

Kontakty

Počet návštev:
Anketa

Počasie

Az idén tizenharmadszor

Bátka - Több mint százan vettek részt 1995 - ben a bel – és külföldi magyar sakkozók világtalálkozóján Lakiteleken. Bodnár Géza akkor még kamaszkorban lévő fiával mérte az utat Bátkából a több mint 300 kilométerre található magyarországi népfőiskolai üdülőtelepre. Akkor lepődött meg, amikor Izraelből, Franciaországból sőt az USA-ból és a Dél-Afrikai Köztársaságból is találkozott itt sakkozó magyarokkal. Magyarul folyt a társalgás és már akkor közeli barátságok születtek.

- Akkor láttam mennyire kicsi is a világ, és örültem annak, hogy távoli országokból érkezettekkel az anyanyelvemen beszélgethetek. Nagyon jó érzés volt és teljesen megfogott. Kedvet kaptam a további találkozásokhoz, mert mindazontúl, hogy az ember szereti és kedveli a sakkot, a barátok meg az a légkör ami ott uralkodott az egyszerűen elbűvölt. Maga a helyszín pedig csodálatos volt. Gazdag kultúrműsorral és kísérőprogramokkal vártak bennünket– emlékezett vissza a kezdetekre a bátkai sakkcsapat húzóembere.

kep1.jpg


Azóta tizenhárom év telt el és minden évben megszervezték a Sakkozó Magyarok Világtalálkozóját. Géza minden egyes alkalommal ott volt. Az évek folyamán Gömörből többen is utitársai voltak, akadtak olyanok  akik egyszer - kétszer elmentek, de senki sem volt annyira kitartó, odaadó és elhivatott mint ő.
- Az idén már csak öten voltunk olyanok, akik mind a tizenhárom alkalommal részt vettünk a lakiteleki sakkrandevún. Szatmáry József  Kárpátaljáról, Bicskei Mihály Délvidékről, Hajagas János és Dankó Mátyás mindketten Magyarországról és jómagam. El tudod képzelni milyen öröm az nekünk amikor ismét találkozunk. Én 57 éves vagyok, tőlem idősebbek az említett urak, akik mindig nosztalgiával gondolnak vissza a kezdetekre. És hogy milyen a kapcsolat köztünk? -  Szatmáry József nemrég meglátogatott Bátkában, Krizsán László főbíró is járt már nálam a feleségével, de én is jártam már több helyen látogatóban.

kep2.jpg

kep3.jpg


Az idei augusztusi találkozón hárman is ott voltak a bátkai csapatból. A veterán résztvevőt Bodnár Gézát ezúttal elkísérte a hazai versenyeken is egyre jobb eredményeket felmutató fia Gábor és velük tartott a csapat további ifjú tehetsége Jokman András is. A versenyben különösen a fiataloknak termettek babérok, hisz Bodnár Gábor 1957 nemzetközi Elo pontot szerzett, míg Jokman András 1834-re növelte értékpontjainak a számát. Azt viszont mind a hárman elmondták, hogy a játékon túl a baráti társaság, a mindvégig jó hangulat, az érdekes kísérőrendezvények, a sok – sok élmény egy feledhetetlen nyárvégét jelentett mindannyiuknak.

- opey -


Administrátor: 28.10.2008

Banner

Reklama - Reklám

Vyhľadať v Google


Projekt
je spolufinancovaný logomdpt
Počet návštev:
Verzia 2.1; © CSX 2006;     E- Mail: webmaster