sk Község Önkormányzat Vállalkozások Szervezetek/Intézmények Egyházi élet Regió E-ujság hu
Submenu

Mind
Kultúra
Sport
Gazdaság
Régió
Közélet
Tudomány
Panoráma
Hirdetés

Kontakty

Počet návštev:
Anketa

Počasie

Jól sikerült a Balog – völgyi találkozó

Bátkában július 26-án szervezték meg a Balog-völgyi falvak találkozójának III. évfolyamát. Bár az időjárás nem fogadta kegyeibe a rendezvényt – a nap folyamán többször is eleredt az eső – de mindvégig jól szórakozott az a közel kétezer ember.

Bátkában július 26-án szervezték meg a Balog-völgyi falvak találkozójának III. évfolyamát. Bár az időjárás nem fogadta kegyeibe a rendezvényt – a nap folyamán többször is eleredt az eső – de mindvégig jól szórakozott az a közel kétezer ember, aki aktív szereplőként, versenyzőként, fellépőként járt itt vagy csak szemlélője, élvezője volt az eseményeknek.

A Balog-völgy 15 településének polgármesterei, önkormányzati képviselői, lakosai jöttek el és ami külön is figyelemreméltó, hogy a komáromi járásból Vágfüzes küldöttsége is szép számban érkezett.

b3.JPG


A tervezett programok szinte kivétel nélkül megvalósultak, bár az időjárás tréfái miatt voltak itt-ott csúszások is.
 A “Mi fő a bográcsban?”- elnevezésű főzőversenybe 16 csapat nevezett be. A sok finomságból a zsüri válogatta ki és díjakkal értékelte a legjobbakat. És kik is voltak azok:
a legízletesebb étel a vágfüzesiek konyháján készült s nyert aranyfakanalat az általuk készített marhagulyás, az ezüstérmes finomság szintén az ő konyhaművészetüket dícséri ez pedig a csülökpörkölt volt, a harmadik helyre rangsorolt bográcsgulyás pedig a nagybalogiak főzőcsapatának teljesítményét dícséri.
A kispályás labdarúgás szinte az egész nap folyamán zajlott. Vágfüzes a döntőben 3:1-re verte Gömörfügét. A harmadik hely pedig a Bátka I. csapatáé lett. Dicséret illeti a többieket is: Radnót, Rimaszécs, Zsíp, Perjése, Baracca csapatait, hisz eső ide, vihar oda ők szünet nélkül kergették a labdát.
A „Ki lesz a király?“ Máriás – kártyaverseny szintén hosszan feszültségben tartotta a zsugázókat. Végül is a 27 résztvevő közül a rimaszombati Vetrák Július lett a király 23 ponttal, megelőzve a 23 pontos Kasza Istvánt Cserencsényből és a 19 pontos baraccai Kárász Rudolfot.

b2.jpg


Az erős emberek versenye igazolta a papírformát, hisz megvédte tavalyi elsőségét a baraccai Gecse Zoltán. Mögötte a gömörfügei Máté Roman teljesített a legjobban és a harmadik helyen a radnóti Váradi Augustín lett még dobogós.

b8.jpg


A sörivók kétfordulós megméretését a radnóti Balog József nyerte, de leitta a többieket a második rimaszécsi Gál Róbert és a dúlházai Lázók András is.
Megvalósult a Bástya Egyesületnek köszönhetően az íjászbemutató, a helyi roma közösségnek jóvoltából volt vakarósütés, Gál Ferenc rimaszécsi vállalkozónak köszönhetően pedig lovas sétakocsikázás és sorolhatnánk.
A szabadtéri színpadon állandó jelleggel peregtek az események, váltakoztak a környező falvak iskolásai (Bátka, Cakó, Gömörfüge, Baracca) vagy táncosai, szólistái, ügyes zenei formációi. A nótaénekesek dallamait már kicsit elmosta az eső, de így is hallatták hangjukat a rimaszécsi Váradi Béla, az alsóvályi Mikó Zoltán és a bátkai Tóth Árpád.
Hogy mennyire nem volt csupán „házi” esemény a Balog-völgyi Falvak Találkozója azt bizonyítja az tény is, hogy jelenlétével megtisztelte a rendezvényt Simon Zsolt parlamenti képviselő és Csáky Pál az MKP országos elnöke is.

-forrás : oli -

b4.JPG

b5.JPG

b6.JPG

 

b7.JPG 

 
Administrátor: 28.7.2008

Banner

Reklama - Reklám

Vyhľadať v Google


Projekt
je spolufinancovaný logomdpt
Počet návštev:
Verzia 2.1; © CSX 2006;     E- Mail: webmaster